Antena 3 CNN Be EU România poate lua bani europeni din Mecanismul pentru o tranziție justă. Cum ne sabotăm singuri

România poate lua bani europeni din Mecanismul pentru o tranziție justă. Cum ne sabotăm singuri

România poate beneficia de o parte considerabilă a fondurilor europene din Mecanismul pentru o tranziție justă, însă nu a venit cu proiecte prin care să atragă banii. 

România poate lua bani europeni din Mecanismul pentru o tranziție justă. Cum ne sabotăm singuri
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    06 Ian 2024   •   12:31

De altfel, în urmă cu câteva luni, Curtea de Conturi vorbea despre o realizare a obiectivelor de producţie din surse regenerabile de sub 1%. 

Fondurile totale ale mecanismului sunt de aproximativ 55 de miliarde euro până în 2027, ceea ce înseamnă că mai avem doar trei ani pentru a face investiţii, în special în regiunile cel mai puternic afectate, cum ar fi cele miniere. 

"Cred că, din punct de vedere al reglementării, fondurile şi investiţiiile sau banii publici nu sunt întotdeauna soluţia. 

Avem, de exemplu, idei despre cum să lucrăm mai bine cu certificate privind emisiile şi putem să extindem acest lucru la toate industriile.

Putem opri subvenţiile pentru anumiţi combustibili fosili sau pentru toţi conbustibilii fosili, ceea ce ne-ar aduce de fapt nişte bani.

Aşadar, cred că ar trebuie să fim conştienţi şi de faptul că, da, tranziţia va costa, în special pentru ca industria să treacă de la locurile de muncă poluante la cele verzi", a spus Damian Boeselager, membru în Parlamentul European, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: be EU Damian Boeselager bani europeni
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close