Antena 3 CNN Be EU Shimbări în agricultură. Ce are de făcut România

Shimbări în agricultură. Ce are de făcut România

Daniel Buda a vorbit în cadrul emisiunii Be EU, despre schimbările la nivel european în ceea ce privește agricultura. "Vor veni bani europeni mai departe pentru subvenționarea agriculturii", a anunţat europarlamentarul.

Shimbări în agricultură. Ce are de făcut România
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    23 Oct 2021   •   13:18

Daniel Buda a vorbit cu Sabina Iosub la Be EU, despre dezbaterile care au avut loc la nivel europen, legate de felul în care ar trebui să arate agricultura din România.

"Se zbat și se dezbat foarte multe lucruri aici la Bruxelles legat de ceea ce înseamnă viitorul agriculturii la nivel european, la nivel mondial, și bineînțeles și la nivelul României, deoarece astăzi discutăm despre nevoia de a se asigura alimente de calitate și la prețuri accesibile pentru cetățenii Uniunii Europene. Din acest punct de vedere, evident că ne interesăm care sunt mecanismele, care sunt pârghiile și modalitățile prin care să furnizăm astfel de alimente.

Ceea ce este foarte important de reținut pentru fermierii din România, este că vor veni bani europeni mai departe pe ceea ce înseamnă subvenționarea agriculturii și sigur că sub acest aspect există un rol foarte important al Ministerului Agriculturii, care trebuie să creioneze planurile naționale strategice, care vor sta la baza cheltuirii acestor resurse financiare. 

Sunt resurse financiare care se vor canaliza consistent către ceea ce înseamnă combaterea schimbărilor climatice, sau către ceea ce înseamnă unele scheme ecologice pentru a dezvolta și stimula agricultura ecologică.

25% din banii care vor fi alocați României în pilonul I de dezvoltare vor merge către aceste scheme ecologice. Prin aceste scheme ecologice, se dorește să se pună la dispoziția consumatorului din România a unor alimente care să conțină mai puține substanțe chimice", a declarat Daniel Buda în cadrul emisiunii Be EU de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Daniel Buda be EU
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close