Antena 3 CNN Be EU Care este strategia Uniunii Europene pentru reducerea poluării. Nicolae Ştefănuţă, europarlamentar: "Sunt două lucruri mari pe care România trebuie să le facă"

Care este strategia Uniunii Europene pentru reducerea poluării. Nicolae Ştefănuţă, europarlamentar: "Sunt două lucruri mari pe care România trebuie să le facă"

Dacă vorbim despre poluare, gunoaie, problema pădurilor, știm cu toții că pe toate aceste subiecte, noi avem probleme, inclusiv la nivel european. Europarlamentatul Nicolae Ștefănuță a vorbit în cadrul emisiunii Be EU, despre poltica europeană și unde greșește România.

Care este strategia Uniunii Europene pentru reducerea poluării. Nicolae Ştefănuţă, europarlamentar: "Sunt două lucruri mari pe care România trebuie să le facă"
de Georgiana Adam    |    31 Iul 2021   •   11:13

"Politica europeană este de a găsi poluatorul la sursă. Este un principiu foarte clar care spune în politica europeană, că poluatorul trebuie să plătească pentru poluarea pe care o generează. 

Şi există diverse directive, legi europene care trebuie să se aplice, inclusiv şi la noi. Din păcate, multe nu au fost încă adaptate şi adoptate în mediul legislativ intern, aşa că au dus la întârzieri. Şi mă gândesc aici la directiva privind plasticele de unică folosinţă. Avem atâtea produse pe care le găsim în fiecare primăvară în albiile râurilor, pe străzile României. Le vedem aruncate, pentru că nu există încă un sistem care să aibă coerenţă de eliminare a acestor plastice de unică folosinţă de pe piaţă şi înlocuirea lor cu materiale care se găsesc şi care au fost inventate.

Pe de altă parte, cu reciclarea. Există aici două mari lucruri pe care România trebuie să le facă şi eu am încredere că le vom face în următoarea perioadă. Pe de o parte, de colectare a materialelor de plastic care se găsesc pe piaţă şi pe de altă parte, de reciclare. Există şi o oportunitate pentru economia românească, aceea a economiei circulare. Putem genera inclusiv angajare din acest lucru", a declarat Nicolae Ştefănuţă, în cadrul emisiunii Be EU, cu Sabina Iosub.

Interviul complet îl puteţi urmări în materialul video de mai jos.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ștefănuță poluare be EU
Parteneri
Categoria de angajaţi români care vor putea primi 500 de lei
x close