Antena 3 CNN Be EU UE acordă peste 357 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității apei și epurarea apelor uzate din România

UE acordă peste 357 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității apei și epurarea apelor uzate din România

Comisia Europeană a aprobat luni două investiții pentru România în valoare totală de 357 de milioane de euro, pentru extinderea și modernizarea sistemelor de apă și de epurare a apelor uzate din județele Satu Mare și Brăila.

UE acordă peste 357 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității apei și epurarea apelor uzate din România
Sursa foto: Facebook/ ApaNova
de Mia Lungu    |    15 Mar 2021   •   23:37

Prin aceste proiecte se va furniza apă potabilă de bună calitate, se vor reduce scurgerile de ape reziduale și se vor îmbunătăți serviciile de tratare a apelor reziduale, asigurându-se, în același timp, conformitatea cu directivele UE privind calitatea apei potabile și tratarea apelor reziduale. Proiectele vor stimula, de asemenea, dezvoltarea socioeconomică locală, se arată într-un comunicat al Comisiei.

„Politica de coeziune a UE vizează inclusiv protejarea și îmbunătățirea calității celui mai valoros bun de care dispunem: apa. O infrastructură extinsă și modernizată pentru apă și ape reziduale va îmbunătăți accesul la apă, va reduce poluarea solului și a apei și va contribui la protejarea biodiversității.

Prin sporirea siguranței apei și prin contribuția la îmbunătățirea sănătății populației și a mediului, aceste proiecte vor ameliora condițiile de viață ale populației locale”, a declarat comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Mai precis, rețeaua de distribuție a apei din județul Satu Mare va fi extinsă cu 260 km, iar rețeaua de ape uzate cu 450 km. Conductele vechi vor fi înlocuite și vor fi construite noi puțuri, stații de tratare, stații de pompare și rezervoare.

Investiția din Brăila vine în continuarea a trei proiecte anterioare de îmbunătățire a funcționării și întreținerii sistemelor de apă și ape uzate din cele patru sisteme județene de alimentare cu apă și cele 14 aglomerări urbane.

×
Parteneri
Iohannis s-ar retrage din cursa pentru şefia NATO
x close