Antena 3 CNN Be EU UE lansează operațiunea umanitară pentru a duce ajutoare în Fâșia Gaza

UE lansează operațiunea umanitară pentru a duce ajutoare în Fâșia Gaza

Comisia Europeană a anunțat, luni, că urmează să trimită ajutoare umanitare în Fâșia Gaza, destinate poporului palestinian.

UE lansează operațiunea umanitară pentru a duce ajutoare în Fâșia Gaza
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    16 Oct 2023   •   21:10

UE lansează o operațiune aeriană care constă în mai multe zboruri către Egipt pentru a duce provizii vitale organizațiilor umanitare din Gaza.

Primele două zboruri vor avea loc în această săptămână, transportând încărcături umanitare din partea UNICEF, inclusiv articole pentru adăposturi, medicamente și truse medicale și de igienă.

Potrivit Comisiei Europene, această operațiune va facilita furnizarea de asistență persoanelor aflate în nevoie din Gaza. Alte materiale de urgență din stocurile de urgență ale UE sunt disponibile și pregătite pentru a fi distribuite imediat ce vor fi solicitate. 

După cum a anunțat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în acest sfârșit de săptămână, UE și-a triplat bugetul de asistență umanitară la peste 75 de milioane de euro pentru a sprijini civilii aflați în dificultate din Gaza.

Finanțarea va fi distribuită prin intermediul partenerilor umanitari selectați ai UE care operează pe teren, ținând seama de capacitate și de acces.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close