Antena 3 CNN Be EU UE se gândește un plan pentru reconstrucția Ucrainei, după modelul fostului plan Marshall

UE se gândește un plan pentru reconstrucția Ucrainei, după modelul fostului plan Marshall

Uniunea Europeană ar putea elabora un plan pentru reconstrucția Ucrainei, după modelul fostului plan Marshall aplicat de SUA în Europa, după Al Doilea Război Mondial.

UE se gândește un plan pentru reconstrucția Ucrainei, după modelul fostului plan Marshall
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    14 Mai 2022   •   09:57

”Am discutat săptămâna trecută și vom discuta din nou săptămâna viitoare despre votarea unei rezoluții legate de consecințele economice și sociale în Europa.

Pentru că, dacă vrem să rămânem uniți și să-i susținem mai mult pe ucraineni cu echipament militar și cu sancțiuni contra Rusiei, trebuie să ne ocupăm și de consecințele suportate de europeni. 

Va fi mai simplu pentru noi să fim mai uniți dacă nici companiile noastre, nici cetățenii nu suferă prea tare. 

Prioritatea sunt ucrainenii, dar trebuie să avem capacitatea de a-i susține pe refugiați și prețurile pentru energie care sunt în creștere.

În acelasi timp, președinta Ursula von der Leyen a lansat o dezbatere importantă săptămâna trecută, legată de reconstrucția Ucrainei. 

Acesta este un aspect de care Parlamentul se va ocupa pe viitor și, în mod cert, vom avea nevoie de noi resurse, de investiții suplimentare din partea Europei pentru a susține planul de reconstrucție a Ucrainei”, a declarat Pedro Marques, europarlamentar portughez, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: be EU Război Ucraina Pedro Marques Ucraina
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close