Antena 3 CNN Be EU Ursula von der Leyen ar putea fi nominalizată pentru al doilea mandat de președinte al CE

Ursula von der Leyen ar putea fi nominalizată pentru al doilea mandat de președinte al CE

Principala alianță de centru-dreapta a Uniunii Europene o va nominaliza pe Ursula von der Leyen pentru un al doilea mandat de președinte al Comisiei Europene la un congres din martie, dacă ea dorește să continue în această funcție, a declarat, pentru Reuters, un europarlamentar german.

Ursula von der Leyen ar putea fi nominalizată pentru al doilea mandat de președinte al CE
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    26 Ian 2024   •   21:20

Ursula von der Leyen, o creștin-democrată germană, nu a anunțat încă dacă dorește un al doilea mandat la conducerea executivului UE. Actualul mandatul expiră la sfârșitul acestui an.

Daniel Caspary, care conduce grupul creștin-democrat german din Parlamentul European, a spus că se aștepta ca membrii Partidului Popular European (PPE) să o nominalizeze.

„PPE o va nominaliza pe Ursula von der Leyen drept principala candidată pentru alegerile europene la Congresul său european din 6 și 7 martie. Dacă asta vrea ea”, a spus Caspary.

Dacă Ursula von der Leyen va fi nominalizată drept candidată principală a PPE, în mod automat ea va fi nominalizată și la funcția de președintă a Comisiei. Ulterior, ea va prelua postul din fruntea CE dacă PPE va fi primul la alegerile pentru Parlamentul European din iunie, după cum estimează sondajele actuale.

×
Subiecte în articol: Ursula von der Leyen
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close