Antena 3 CNN Be EU Ursula von der Leyen anunță o decizie istorică pentru Ucraina | "Sper să fie decizia corectă și peste 20 de ani"

Ursula von der Leyen anunță o decizie istorică pentru Ucraina | "Sper să fie decizia corectă și peste 20 de ani"

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, anunță că statele Uniunii Europene se vor afla în curând în faţa unei ''decizii istorice'', care vizează aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

Ursula von der Leyen anunță o decizie istorică pentru Ucraina | "Sper să fie decizia corectă și peste 20 de ani"
Sursa foto: Hepta | Abaca Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Iun 2022   •   12:17

Von der Leyen s-a referit la summitul Uniunii din 23 - 24 iunie, unde subiectul aderării Ucrainei va fi pe agendă.

Înainte de summit, Comisia condusă de Ursula von der Leyen va formula o concluzie cu privire la cât de pregătită este Ucraina să înceapă negocierile de aderare.

Șefa Comisiei a spus, sâmbătă, cu ocazia unei vizite la Kiev, că executivul comunitar își va încheia evaluarea "până la sfârșitul săptămânii viitoare".

Ursula von der Leyen: "Sper să putem spune peste 20 de ani că decizia a fost corectă"

''Sper că peste 20 de ani, când vom privi în urmă, vom putea spune că am făcut lucrul corect'', le-a declarat Von der Leyen jurnaliştilor în timpul călătoriei de întoarcere după vizita efectuată la Kiev.

Potrivit șefei executivului comunitar, provocarea va fi aceea ca, în urma reuniunii din 23 şi 24 iunie, statele membre să vină cu o poziție unificată ''ce reflectă amploarea acestei decizii istorice''.

''Ucraina a realizat multe în ultimii ani, dar rămân multe lucruri de făcut. Recomandarea noastră va reflecta cu grijă acest aspect'', a adăugat ea.

În urmă cu câteva zile, ministrul ucrainean al dezvoltării regionale, Oleksii Cernişov, a declarat că se așteaptă ca, la summitul de la Bruxelles, din 23-24 iunie, țările membre UE să aprobe acordarea statutului de candidat pentru Ucraina, cu condiția ca, în prealabil, Comisia Europeană să facă o recomandare în acest sens.

Cernişov este unul dintre cei patru emisari speciali ai președintelui Volodimir Zelenski care în prezent fac lobby în capitalele țărilor europene pentru aderarea Ucrainei.

×
Subiecte în articol: Ursula von der Leyen Ucraina be EU
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close