Antena 3 CNN Be EU Tinerii, puternic afectați de pandemie. Cum vrea Comisia Europeană să îi ajute

Tinerii, puternic afectați de pandemie. Cum vrea Comisia Europeană să îi ajute

Sabina Iosub a discutat, astăzi, la Be EU, cu europarlamentarul Sabine Verheyen (PPE) despre tineri și felul în care pot fi ei ajutați în perioada următoare. Perioada pandemică a avut un mare impact asupra tinerilor în general.

Tinerii, puternic afectați de pandemie. Cum vrea Comisia Europeană să îi ajute
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    30 Apr 2022   •   10:14

"Au fost mai multe probleme. În primul rând, pentru elevi, în școli, din cauza învățământului online. Nu toate școlile erau pregătite. cursurile nu au fost prea bine pregătite. Adesea, tinerii nu au avut mediul tehnologic potrivit, deci nu au avut aparatura necesară și poate nici acces la internet.

S-a creat o ruptură între tinerii care au putut studia online și cei care au fost excluși din sistemul de învățământ în acestă perioadă. A doua problemă foarte importantă a fost creată de aspecte legate de sănătatea mintală din cauza izolării. Pentru că tinerii nu s-au putut întâlni, nu au putut interacționa", a explicat Verheyen.

"Un studiu european arată că aproape 90% dintre tineri simt că au pierdut ceva din viața lor și simt o anumită presiune. În contextul acesta este extrem de important să venim cu soluții pe zona de consiliere psihologică, pe zona de orientare profesională, pe zona de discuții, de implicare, de generare a unor soluții împreună cu tinerii, pentru că dacă nu facem acest lucru riscăm să avem o generație pierdută, o generație care se simte descumpănită și ruptă de tot ce înseamnă evoluții,e următoare", a spus Negrescu, la Be EU.

×
Subiecte în articol: be EU
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close