Antena 3 CNN Be EU Sinkevicius, comisar pentru Mediu: Cea mai mare îngrijorare sunt tăierile ilegale

Sinkevicius, comisar pentru Mediu: Cea mai mare îngrijorare sunt tăierile ilegale

Virginijus Sinkevičius, comisar pentru Mediu, a vorbit în cadrul emisiunii Be EU, despre felul în care este monitorizată România în privinţa tăierilor ilegale.

Sinkevicius, comisar pentru Mediu: Cea mai mare îngrijorare sunt tăierile ilegale
Sursa foto: Virginijus Sinkevičius/Facebook
31 Iul 2021   •   14:02

"Dacă discutăm despe România, cea mai mare îngrijorare a noastră sunt tăierile ilegale. Cu toate că autoritățile își fac treaba, încă mai sunt neajunsuri, mai ales în ceea ce privește sistemul de monitorizare, imaginile de pe satelit neexistănd încă. Dar, recent am avut o întâlnire și am stabilit aspectele pe care România trebuie să le îmbunătățească.

Revenind la nivel european, în curând, vom introduce strategia privind pădurile al cărei principal scop este stabilirea de obiective clare privind strategia pădurilor noastre. Nu vrem să ne uităm doar la numărul de copaci. Multe ţări sunt foarte mândre că se plantează tot mai mulţi copaci, dar nu toţi copacii plantaţi reprezintă reîmpădurire. Vom analiza în ansamblu pădurile şi biodiversitatea 

 Cel mai important, vom analiza anumite practici, care sunt confirmate științific și pe care putem doar să le recomandăm statelor membre să le implementeze", a spus Virginijus Sinkevičius, comisar pentru Mediu.

Interviul complet îl puteţi urmări în materialul video de mai jos.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close