Antena 3 CNN Be EU Vlad Nistor (PPE): "În ultimii 20 de ani, lumea liberă a cheltuit în Afganistan 300 de milioane de dolari pe zi, iar acum e un sfârşit dezastruos"

Vlad Nistor (PPE): "În ultimii 20 de ani, lumea liberă a cheltuit în Afganistan 300 de milioane de dolari pe zi, iar acum e un sfârşit dezastruos"

Europarlamentarul PPE Vlad Nistor se arată mâhnit de faptul că, în ultimii 20 de ani, lumea liberă a cheltuit în Afganistan 300 de milioane de dolari pe zi, iar acum suntem în faţa unui "sfârşit dezastruos".

Vlad Nistor (PPE): "În ultimii 20 de ani, lumea liberă a cheltuit în Afganistan 300 de milioane de dolari pe zi, iar acum e un sfârşit dezastruos"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    21 Aug 2021   •   17:51

În plus, tot ce s-a întâmplat la capătul acestei investiţii enorme este incalificabil, a mai spus Vlad Nistor, care este şi istoric, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3.

"Eu nu sunt un mare admirator al colegului Dan Nica, dar declaraţia de săptămâna aceasta mi s-a părut extrem de lucidă şi coerentă. Am aflat cu această ocazie un lucru pe care nu multă lume îl ştie. 

Vlad Nistor: "La capătul acestei investiţii enorme, ne aflăm în situaţia unui sfârşit absolut dezastruos"

Şi anume că, în ultimii 20 de ani, lumea liberă a cheltuit în Afganistan 300 de milioane de dolari pe zi, a investit în stabilitatea Afganistanului şi dezvoltarea statului de drept de acolo. 

Şi la capătul acestei investiţii enorme, ne aflăm în situaţia unui sfârşit absolut dezastruos.

Faptul că războiul s-a terminat poate fi la limită înţeles, dar felul în care a fost gestionată înfrângerea de cei care aveau la un moment dat controlul militar asupra Afganistanului, adică NATO, aliaţii din NATO, e complet de neînţeles, mai ales că cu toţii, mai ales SUA, avem experienţa anului 1975 şi abandonării atâtor oameni nevinovaţi la Saigon.

Tot ce se întâmplă e absolut incredibil şi incalificabil din punct de vedere al lumii libere. Toată această retragere trebuia organizată. 

Noi suntem preocupaţi de propriii cetăţeni, dar ce ne facem cu cei care 20 de ani au sprijinit această operaţiune? Şi acum sunt în marea lor majoritate abandonaţi.

Nistor: "Totul e absolut incredibil şi incalificabil din punct de vedere al lumii libere, toată această retragere trebuia organizată"

Această problemă cred că e problemă politică şi mai ales morală pentru totalitatea valorilor noastre", a spus Vlad Nistor, istoric şi europarlamentar, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3.

A fost o săptămână de foc în Afganistan. În timp ce mii de oameni aşteaptă evacuarea de pe Aeroportul din Kabul, talibanii îşi consolidează puterea. 

Ei merg din casă în casă pentru a-i găsi pe colaboratorii fostului guvern, în timp ce fac promisiuni că drepturile acestora nu vor fi încălcate. 

Mii de afgani au luat cu asalt aeroportul internaţional din capitală ca să scape de sub noul regim. Mulţi dintre ei şi-au găsit moartea după ce s-au agăţat de aeronavele NATO şi au căzut apoi de la sute de metri înălţime.

×
Subiecte în articol: be EU Afganistan Vlad Nistor
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close