Antena 3 CNN Campanii Romania in miscare România în mişcare: O călătorie în culisele unei fabrici de lapte

România în mişcare: O călătorie în culisele unei fabrici de lapte

România în mişcare: O călătorie în culisele unei fabrici de lapte
27 Apr 2013   •   11:50
Antena 3 continuă seria de editii speciale dedicate celor mai importante industrii din Romania.

Conceptul vizeaza prezentul si viitorul economiei nationale, intr-o nota constructiva, presupunind identificarea problemelor existente in fiecare domeniu ales ca tema, dar si a solutiilor, prin implicarea celor mai importanti specialisti din industria respectiva, precum si a decidentilor politici si economici.
 
A doua ediţie specială este dedicată industriei alimentare.

"Romania in miscare” - editia ”Ştii ce mănânci!” - are un spatiu dedicat pe parcursul a două zile in programele de stiri dar si in emisiunile statiei si este gazduita de Adrian Maniutiu, prezentatorul Income, singura emisiune economica prezenta in grilele de programe ale televiziunilor de stiri din Romania.
 
Pornim la drum şi tragem o privire chiar în culisele unei fabrici de lapte, la unul dintre cei mai mari producători de produse lactate din ţară. 

 
Cu toţii bem lapte şi e bine să înţelegem ce se întâmplă de fapt cu el, pentru că până sa ajungă pe mesele noastre,  trece prin mai multe etape, inclusiv printr-un proces foarte strict de verificare.
 
Imediat după ce este preluat de la vaci, laptele intră in laborator. Dupa analizele de laborator, laptele este pregatit să intre la procesare. Aici, regulile de igiena sunt foarte stricte.
 
Gama de produse care rezultă este variată: lapte de consum, iaurturi, sana, smantana, branza dar si frisca.
 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close