Antena 3 CNN Români care dezvoltă România Români care dezvoltă România. Un business de mare viteză

Români care dezvoltă România. Un business de mare viteză

Grampet Debreceni este una dintre cele mai mari uzine maghiare deasupra căreia flutură un steg românesc. ''În 2009 a devenit necesară privatizarea firmei. Noul proprietar a devenit Grampet S.A.'', spune Miklos Toth, director Grampet Debrecen Vagongyar. Grampet Group este cel mai mare grup de companii private feroviare cu acționariat românesc, din Europa de Sud-Est.

Români care dezvoltă România. Un business de mare viteză
01 Ian 2020   •   22:08

Înfiinţată în anul 1898 pentru a repara locomotivele cu aburi, vagoane de transport şi marfă, fabrica din Debrecen a fost distrusă de un bombardament în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Pentru că era extrem de importantă strategic, uzina a fost reconstruită rapid şi în timpul comunismului, a avut şi peste 5.000 de angajaţi.

După privatizarea din anii 1990, lucrurile au mers din rău în mai rău. În anul 2009, aproape de colaps, uzina a fost salvată de compania românească.

În prezent, uzina a devenit un reper şi şi-a recăpătat mândria, reputaţia şi puterea de a repara 2.000 de vagoane anual.

O altă fabrică de tradiţie din domeniul feroviar se află la Paşcani. Aici, printr-o muncă titanică, vagoanele vechi şi uzate îşi reîncep călătoria, devenind noi şi strălucitoare. Fabrica de la Paşcani, astăzi parte a Grampet S.A., a mers neabătut, timp de 150 de ani pe drumul ei de fier.

Mai multe informaţii, în imaginile de mai jos!

 

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close