Antena 3 CNN Economic Numărul angajaților în mediul IT din România a crescut cu 16%, față de 2019

Numărul angajaților în mediul IT din România a crescut cu 16%, față de 2019

În urma pandemiei, mediul IT din România s-a ales cu 16% mai mulți angajați, se arată într-un raport SRD-Media.

Numărul angajaților în mediul IT din România a crescut cu 16%, față de 2019
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    15 Iun 2021   •   12:22

Filialele din România ale corporațiilor internaționale au dominat la capitolul angajărilor în toată țara.

Multinaționalele care au condus în segmentul IT din București au fost Microsoft, Google și IBM. În schimb, corporațiile internaționale preferate de cei mai mulți clujeni sunt Emerson și Magneti Marelli.

Și în restul țării avem creșteri masive ale angajărilor în rândul multinaționalelor: Amazon- cu sediul în Iași și Intel- cu sediul în Timiș.

La nivel mondial, marile companii IT din Cluj înregistrează un boom, din punct de vedere an angajărilor, în ultimii doi ani de zile. Acolo sunt cu 57% mai mulți angajați față de anul 2019, conform datelor LinkedIn. Creșterea din București este doar de 8%, în același interval de timp.

În rândul companiilor medii, care au între 50 și 100 de angajați, numărul de locuri de muncă ocupate din Cluj a crescut cu 11%. O evoluție, în această privință, este observabilă și în București, unde creșterea este mai mare și ajunge la 13%.

În rândul companiilor mici din IT, cea mai mare creștere are loc în Cluj. Conform datelor raportului, în 2021 a avut loc o creștere cu 3,5% față de 2020 și cu 15% față de 2019.

În timpul acesta, numărul de locuri de muncă ocupate din acest domeniu, în rândul companiilor mici, scade în București cu 0,4% față de anul trecut, deși rămâne cu 1,5% mai mare față de 2019.
 

×
Subiecte în articol: IT corporațiilor
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close