Antena 3 CNN Economic Auto 6 MILIOANE de euro pentru un km din autostrada Sebeş-Turda. Cine se ocupă de lucrări

6 MILIOANE de euro pentru un km din autostrada Sebeş-Turda. Cine se ocupă de lucrări

6 MILIOANE de euro pentru un km din autostrada Sebeş-Turda. Cine se ocupă de lucrări
de O.P.    |    24 Dec 2013   •   13:27

CNADNR a selectat constructori români, italieni şi austrieci pentru construcţia autostrăzii Sebeş-Turda, de 70 de kilometri şi arată că derularea licitaţiei aferentă celor patru tronsoane a fost realizată în timp record, "unic în istoria CNADNR", iar preţul pe kilometru este de 6 milioane euro.

Pentru lotul 1, cu o lungime de 17 kilometri, a fost selectată asocierea italiană Impregilo - Salini, în vreme ce lotul al doilea, de 24,2 kilometri, va fi proiectat şi construit de asocierea de firme italiene şi româneşti RCM Construzioni/ Imob Lux Construct /Consinit /Societatea de Construcţii Napoca/ Impresa Ferrara S.N.C Di Angela & Rossella Ferrara/ T Dancor RomConstruct / Shelter Construct/ Associazione Cooperativa Muratori & Affini Ravenna/ Schiavo & C/Eurocerad International.

Lotul al treilea, de 12,4 kilometri, a fost adjudecat de asocierea italiană Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d’Acqua, iar ultimul tronson, de 16,3 kilometri, a fost atribuit PORR Construct - PORR Bau (Austria).

"Menţionăm că derularea licitaţiei aferentă celor patru tronsoane de autostradă a fost realizată în timp record, unic în istoria CNADNR, respectiv 50 de zile calendaristice.

De asemenea, precizăm că în urma derulării procedurii de licitaţie în vederea atribuirii contractului «Proiectare şi execuţie autostrada Sebeş-Turda, Loturile 1, 2, 3, 4», valoarea unui kilometru de autostradă este de 6 milioane euro", se arată într-un comunicat al CNADNR.

×
Subiecte în articol: autostrada infrastructura
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close