Antena 3 CNN Economic Auto Capcanele polițelor RCA. La ce trebuie să fie atenți șoferii

Capcanele polițelor RCA. La ce trebuie să fie atenți șoferii

Capcanele polițelor RCA. La ce trebuie să fie atenți șoferii
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    03 Oct 2017   •   11:17

Sute de mii de şoferi aleg mai nou varianta ieftină de ”poliţă RCA pentru o lună”. Cine îşi cumpără o astfel de asigurare plăteşte câteva zeci de lei. 

Deşi sunt atractive, puţini şoferi ştiu că asigurările obligatorii pe o lună ascund comisioane de la 5% până la 100%, în funcţie de compania de asigurare, atrag atenția specialiștii.

În prima jumătate a anului, şoferii de la noi au cumpărat peste 600.000 de asigurări RCA pentru o lună. Astfel de asigurări sunt o gură de oxigen pentru şoferii care suportă cu greu costurile RCA.

Doar că puţini ştiu că o astfel de asigurare înseamnă şi comisioane. Ele sunt stabilite de asigurător, fără a exista o reglementare. 

Pentru o maşină de oraş, cea mai ieftină asigurare pentru o lună costă 25 de lei. Adică, asigurătorul, după ce a împărţit costul total al poliţei la 12 luni, mai câştigă un comision de 5% la fiecare asigurare. 

Sunt şi cazuri extreme în care, la asigurătorul cel mai scump, poliţa pe o lună este dublă, adică 50 de lei. Acest lucru înseamnă că la final de an, dacă şoferul îşi înnoieşte poliţa în fiecare lună, la acelaşi asigurător, va mai plăti în plus costul unei asigurări pe un an. 

Cea mai des încheiată asigurare a fost poliţa RCA cu o valabilitate de şase luni, fiind urmată de cea pe un an. 

×
Subiecte în articol: RCA polita RCA
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close