Antena 3 CNN Economic Auto Dacia, în topul vânzărilor din România. Vezi şi care sunt modele preferate la noi în ţară

Dacia, în topul vânzărilor din România. Vezi şi care sunt modele preferate la noi în ţară

Dacia, în topul vânzărilor din România. Vezi şi care sunt modele preferate la noi în ţară
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    06 Iun 2012   •   10:12

Dacia a reuşit să vândă cele mai multe maşini pe piaţa românească, de la începutul anului. Cu peste 5.200 de autovehicule livrate, producătorul român este secondat de Volkswagen şi Skoda. Chiar şi asa, în primele patru luni ale anului, vânzările totale ale celor mai mari importatori de autoturisme au scăzut cu 10%, comparativ cu acelaşi interval din 2011.

Fabrica de la Mioveni a reuşit să atragă în intervalul ianuarie-aprilie cei mai mulţi clienţi pentru modelele pe care le produce. Astfel, cu toate că Dacia a avut o scădere a vânzărilor cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a reuşit să livreze 5.261 de autoturisme în primele patru luni din 2012.

Topul este completat de constructorul german Volkswagen, care a bătut palma cu 2.395 de clienţi. Locul trei este ocupat de Skoda, cu puţin sub 2.000 de maşini vândute. Românii au cumpărat şi 1.572 de maşini Ford şi 1.353 de autoturisme Renault.

În ceea ce priveşte modele către care s-au îndreptat cumpărătorii români, primele două locuri în preferinţe au fost tot maşini autohtone. Astfel, Dacia Logan este neînvinsă, reuşind să se vândă în 2.412 de exemplare. Urmează de aproape Dacia Duster, cu 1.775 de contracte de vânzare încheiate şi Skoda Octavia cu 1.020 de autoturisme livrate în primele patru luni ale anului.

Perioada de început de an nu a fost însă una foarte bună pentru importatorii de maşini din România. Cei mai mari zece importatori au vândut împreună 12.842 de autoturisme noi, în scădere cu 10% faţă de anul trecut, când au livrat 14.213 unităţi, potrivit Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile.
 
Citeşte şi Noul model Dacia Lodgy se lansează astăzi în România. Vezi cum arată maşina







×
Subiecte în articol: Dacia Skoda volkswagen
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close