Antena 3 CNN Economic Auto Ferrari 599 GTO a fost prezentat oficial (FOTO)

Ferrari 599 GTO a fost prezentat oficial (FOTO)

Ferrari 599 GTO a fost prezentat oficial (FOTO)
09 Apr 2010   •   21:39

Ferrari a prezentat oficial cel mai rapid model de serie al său, 599 GTO. Maşina dispune de un motor V12 de şase litri, ce dezvoltă 661 cai putere (493 kW) şi un cuplu de 619 Nm. Acesta îi permite maşinii să accelereze de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 3.35 secunde, iar viteza maximă ajunge la 335 km/h.

Pentru a se asigura că maşina rămâne stabilă şi la peste 300 km/h, Ferrari a modificat barele şi a adăugat un nou spoiler frontal şi un altul agresiv în partea din spate a maşinii. De asemenea, potrivit worldcarfans.com, a fost adăugat şi un element întâlnit de obicei la monoposturile de Formula 1, un disc care îndepărtează aerul fierbinte rezultat în urma frânării.

În afara elementelor aerodinamice, GTO este construit din aluminiu mai subţire, frânele sunt din carbon şi ceramică, iar cutia de viteze este de asemenea una uşoară, cu şase trepte de viteză (poate schimba treapta în 60 milisecunde).



La interior, padelele schimbătorului de viteze sunt din fibră de carbon, volan din piele/alcantara. Automobilul mai dispune de Virtual Race Engineer, un sistem care monitorizează starea maşinii şi oferă feed-back privind performanţele sale. Se presupune că Ferrari 599 GTO va costa 267.000 euro.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ferrari automobil sport
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close