Antena 3 CNN Economic Auto Ferrari anunță 60F1, ediția limitată a modelului 599 GTB

Ferrari anunță 60F1, ediția limitată a modelului 599 GTB

Ferrari anunță 60F1, ediția limitată a modelului 599 GTB
Sursa foto: Foto: Motorauthority.com
07 Dec 2011   •   12:01

Ferrari sărbătorește, anul acesta, 60 de ani de la prima victorie într-un mare premiu de Formula 1 și s-a gândit să sărbătorească evenimentul istoric prin lansarea unui pachet special pentru modelul 599 GTB Fiorano.

Pachetul se numește “60 Years of Victories in Formula 1 (60F1)” și onorează victoria lui Froilan Gonzalez la Grand Prix-ul britanic Silverstone din 1951. De asemenea, prin această edițție specială a mașinii, Ferrari a dorit să-și arate respectul și pentru actualul său pilot de Formula 1, Fernando Alonso.

Ferrari GTB 60F1 are la bază modelul 599 și beneficiază de pachetul tehnic HGTE (Handling Grand Turismo Evoluzione).



Modificările tehnice ale acestui pachet includ suspensia, cu arcuri mai rigide, o anti-roll bar mai groasă, noi setări de calibrare a amortizoarelor magnetorheologice, atunci când mașina se află în modul și mai sportiv. De asemenea, mașina este mai joasă, iar pachetul mai include cauciucuri speciale ce conțin un compus care oferă o aderență superioară anvelopelor obișnuite, relatează Motorauthority.com.



Și interiorul a suferit transformări, ca parte a noului program Tailor Made, cu detalii, culori și materiale inspirate din mașinile de curse ale lui Gonzalez și Alonso.



Pe 14 iulie 1951, Ferrari obținut prima sa victorie în campionatul de Formula 1, prin Froilan Gonzalez, care a condus modelul 375 F1, pe circuitul britanic Silversone.


×
Subiecte în articol: Ferrari automobil sport
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close