Antena 3 CNN Economic Auto Melkus reapare cu un nou automobil sport, RS 2000 (FOTO)

Melkus reapare cu un nou automobil sport, RS 2000 (FOTO)

Melkus reapare cu un nou automobil sport, RS 2000 (FOTO)
Sursa foto: melkus rs 2000
25 Mar 2009   •   16:16

Multe mărci auto se luptă cu criza economică globală însă, iată că, în mijlocul problemelor economice o marcă reapare pe piaţă. Astfel, Melkus, un vechi constructor de maşini sport a anunţat că va lansa, din noiembrie, RS 2000, un automobil sport, a cărui producţie va fi limitată la doar 25 de unităţi anual.

Compania a fost fondată de pilotul german Heinz Melkus, şi a produs maşini sport din 1959 până în 1986. În acel moment Heinz Melkus a decis să intre în alte afaceri, şi a condus un dealer local de maşini BMW.

Nu există foarte multe informaţii despre nou vehicul sport însă, se poate observa din imaginile care tocmai au fost făcute publice, că RS 2000 va avea o formă extrem de aerodinamică, inspirată din clasicul Melkus RS 1000, care a ieşit din producţia de serie în 1979. Potrivit worldcarfans.com, actualul model beneficiază de portiere tip fluture, întocmai ca predecesorul său. Portierele au fost special concepute pentru a putea fi deschise în spaţii strâmte.

Melkus RS 2000


Maşina a fost desenată de Lutz Fugener şi Jens Timmich şi urmează aceeaşi filosofie în privinţa greutăţii scăzute a caroseriei, implementată de fondatorul companiei, Heinz Melkus. Pentru ca greutatea să fie scăzută şasiul a fost fabricat din aluminiu, iar caroseria din fibră de carbon, astfel încât maşina cântăreşte doar 454 de kilograme.

Melkus RS 1000 (1960)


Compania Melkus nu a făcut publice alte detalii însă a promis că la vară vor fi lansate mai multe informaţii tehnice.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: automobil sport
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close