Antena 3 CNN Economic Auto Mercedes-Benz SLS AMG, noul "Gullwing", disponibil şi în România de la 149.000 euro (FOTO)

Mercedes-Benz SLS AMG, noul "Gullwing", disponibil şi în România de la 149.000 euro (FOTO)

Mercedes-Benz SLS AMG, noul "Gullwing", disponibil şi în România de la 149.000 euro (FOTO)
18 Apr 2010   •   16:43

Mercedes-Benz România a lansat oficial pe piaţa autohtonă noul model SLS AMG, un super automobil sport, care va deveni o legendă - un clasic al zilei de mâine, aşa cum este el promovat. Mercedes-Benz SLS AMG este disponibil în România la un preţ de bază, fără TVA, începând cu 149.000 de euro.


Noul Mercedes-Benz SLS AMG a fost prezentat oficial în septembrie 2009 la Salonul Internaţional Auto (IAA) din Frankfurt/Main. În esenţă, noul "Gullwing" oferă sinteza inovaţiilor dezvoltate de Mercedes-Benz şi AMG.


Super automobilul sport de la Mercedes-Benz şi AMG dispune de caroserie din aluminiu, cu uşi gullwing, motor AMG de 6,3-litri V8, amplasat central către puntea faţă, care dezvoltă o putere de 420 kW/ 571CP, cuplu de 650 Nm şi lubrifiere cu carter uscat, transmisie cu ambreiaj dual, cu şapte trepte de viteză în configuraţie transaxială, suspensie sport cu braţe de suspensie duble din aluminiu. Greutatea automobilului este de 1620 kilograme, în baza standardului DIN.



Distribuţia greutăţii faţă/spate 47/53 procente şi centrul de greutate jos al vehiculului exprimă caracterul sportiv al automobilului. "Gullwing" accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde, înainte de a ajunge la viteza de vârf de 317 km/h (limitată electronic). Consumul mediu de combustibil este de 13,2 litri la 100 de kilometri.



"Mercedes-Benz prezintă un automobil sport însufleţitor, sub aspectul noului SLS AMG, care ridică pulsurile celor entuziasmaţi de automobilele de curse. Mărcile Mercedes-Benz şi AMG şi-au unit forţele pentru a crea SLS AMG - care este proiectat pentru a deveni una dintre cele mai atrăgătoare maşini sport din toate timpurile", a spus Dr. Dieter Zetsche, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Daimler AG şi Şeful Diviziei Mercedes-Benz Cars.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: automobil sport
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close