Antena 3 CNN Economic Auto Scandalul Volkswagen se extinde. Seat şi Skoda au folosit aceleaşi motoare care fentau normele privind noxele

Scandalul Volkswagen se extinde. Seat şi Skoda au folosit aceleaşi motoare care fentau normele privind noxele

Scandalul Volkswagen se extinde. Seat şi Skoda au folosit aceleaşi motoare care fentau normele privind noxele
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
25 Sep 2015   •   23:59

Constructorii auto Skoda şi Seat, detinuţi de grupul german Volkswagen, au instalat, la rândul lor, motoarele diesel de doi litri care au fost echipate cu softurile ce trişează în privinţa noxelor, potrivit presei internaţionale, citată de adevarul.ro.

Mai mult, BMW, Mercedes şi Opel sunt şi ele acuzate de activiştii de mediu că vând autoturisme care poluează în condiţii normale de trafic mult mai mult decât prevăd normele europene.

Scandalul emisiilor de la Volkswagen a ajuns şi la alţi constructori auto, după ce Seat şi Skoda au recunoscut că au utilizat motoarele prevăzute cu softul care trişează în privinţa emisiilor.

Seat, subsidiara spaniolă a grupului german Volkswagen, a instalat motoarele care trişează în privinţa emisiilor de noxe în mai bine de 500.000 de autoturisme realizate în Spania, potrivit Daily Star, care citează cotidianul "El Pais".

Motoarele instalate de către Seat sunt, în teorie, aceleaşi pe care Volkswagen le-a instalat şi pe modelele vândute în SUA. Este vorba de motoare Diesel de doi litri din seria EA189. Potrivit sursei citate, fabrica Seat din Martorell, de lângă Barcelona, a instalat motoarele respective până în acest an.

Seat a vândut 378.586 de vehicule anul trecut şi în jur de două milioane de maşini în ultimii şase ani, atât Diesel, cât şi pe benzină.
Continuarea pe adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: volkswagen Skoda
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close