Antena 3 CNN Economic Auto Volkswagen Scirocco R, versiunea cu steroizi a arătosului coupe german (FOTO)

Volkswagen Scirocco R, versiunea cu steroizi a arătosului coupe german (FOTO)

Volkswagen Scirocco R, versiunea cu steroizi a arătosului coupe german (FOTO)
Sursa foto: volkswagen scirocco r
20 Mai 2009   •   17:37

Volkswagen a prezentat oficial mult aşteptatul Scirocco R 2010. Sub capota noului Scirocco se află o versiune modificată a motorului de la fostul Golf GTI, de 2.0 litri, care dezvoltă 265 cai putere şi un cuplu maxim de 350 Nm. POtrivit worldcarfans.com, puterea este transmisă către roţile din faţă prin intermediul unei cutii manuale, cu şase rapoarte. Se poate opta şi pentru binecunoscuta deja cutie de viteze automată DSG, cu dublu ambreiaj.

Scirocco R accelerează de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 6,5 secunde (6,4 secunde cu cutia automată DSG), iar viteza maximă este limitată electronic la 250 de kilometri pe oră.

Volkswagen s-a ocupat şi de alte amănunte tehnice importante. Printre acestea se numără suspensia sport, mai joasă, diferenţial electronic XDS şi frâne masive, 345mm în faţă şi 310mm pentru cele din spate.



Deşi Scirocco este deja un coupe sexy, Volkswagen a decis să-l facă şi mai frumos montându-i o bară frontală agresivă cu admisii de aer masive, lumini LED de zi, noi spoilere laterale, o grilă frontală uşor schimbată, şi jante arătoase de 18 inci (se poate opta şi pentru unele de 19 inci). La partea din spate Scirocco R a primit o bară redesenată, un spoiler de plafon şi stopuri fumurii.



Interiorul a fost şi el modificat, prin scaunele sportive tip scoică, un nou volan, şi multe elemente de design la care s-a folosit aluminiul. Noul Volkswagen Scirocco R va ajunge în showroom-urile europene din această toamnă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: automobil sport
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close