Antena 3 CNN Economic Banci Clienţii nemulţumiţi de la Volksbank au primit câştig de cauză. Banca va face recurs

Clienţii nemulţumiţi de la Volksbank au primit câştig de cauză. Banca va face recurs

Clienţii nemulţumiţi de la Volksbank au primit câştig de cauză. Banca va face recurs
Sursa foto: foto: bejeus.com
20 Mar 2012   •   21:57

Primul proces împotriva Volksbank a fost câştigat de către clienţii nemulţumiţi, a anunţat Gheorghe Piperea, avocatul celor 96 de oameni care au dat banca în judecată. Tribunalul Bucureşti a obligat banca să le restituie banii primiţi pe comisioanele din ultimii 3 ani.

 "Am câştigat cam tot ce am cerut, toate comisioanele au fost anulate, iar banca nu mai poate majora dobânda după bunul plac", a declarat Piperea. Acesta a precizat că grupul clienţilor a cerut nulitatea clauzei care permitea băncii să ajusteze dobânda după bunul plac, precum şi anularea tuturor comisioanelor, inclusiv a comisionului de risc care ajunge, uneori, la 5-6% pe an. "Am obţinut şi restituirea sumelor pe ultimii trei ani din comisioane şi din dobânzi. Nu am făcut încă un calcul însă sumele sunt destul de mari", a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

Reprezentanţii Volksbank România au declarat că vor ataca decizia Tribunalului Bucureşti în termenul legal. Aceştia motivează recursul cu faptul că la momentul semnării contractelor de credit, nu existau reglementări care să limiteze tipurile de tarife şi comisioanele pe care bancile le pot percepe. De asemenea, clienţii au ştiut de la început că există şi un comision de risc, acesta fiind detaliat şi în contract şi în scadenţarul anexat.

De asemenea, reprezentanţii Volksbank susţin că există hotărâri definitive şi irevocabile ale altor instanţe, cum ar fi Tribunalul Mehedinţi, în favoarea băncii.

×
Subiecte în articol: recurs proces Tribunalul Bucuresti
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close