Antena 3 CNN Economic BCE avertizează: Economia Europei se află încă în declin

BCE avertizează: Economia Europei se află încă în declin

BCE avertizează: Economia Europei se află încă în declin
21 Ian 2013   •   16:16

Economia Europei se află încă în declin, situaţie care face necesar ca statele din zona euro să continue reformele, a declarat economistul şef al Băncii Centrale Europene (BCE), Peter Praet.

Praet, membru în Consiliul Guvernatorilor BCE, a respins temerile că dobânzile scăzute vor alimenta accelerarea inflaţiei în Germania, potrivit New York Times.

"Pieţele financiare s-au mai liniştit în ultima perioadă", a declarat economistul pentru publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, însă "este prea devreme pentru a spune că s-a încheiat criza din zona euro. Uniunea monetară nu ar trebui să se bezeze doar pe BCE pentru rezolvarea crizei", a spus el.

"Din păcate, ne aflăm încă într-o fază în care economia se contractă. Există unele semne pozitive, dar nu este clar dacă ne aflăm într-un moment de schimbare radicală a situaţiei. Marele pericol este ca guvernele să devină prea mulţumite şi să nu facă nimic. Ar fi o greşeală tragică şi ar anula toată evoluţia pozitivă", a adăugat Praet.

"Reformele se derulează în direcţia potrivită, iar primele rezultate au putut fi observate deja în Irlanda, Grecia şi Portugalia, ţări care au reuşit să-şi reducă costurile salariale", a încheiat oficialul european.

×
Subiecte în articol: banca centrala europeana Germania
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close