Antena 3 CNN Economic Biz News Agricultura ecologică, tot mai atractivă pentru români. Află cu ce noutăţi vin producătorii

Agricultura ecologică, tot mai atractivă pentru români. Află cu ce noutăţi vin producătorii

Agricultura ecologică, tot mai atractivă pentru români. Află cu ce noutăţi vin producătorii
Sursa foto: Foto: Videonews
20 Oct 2011   •   21:16

Românii sunt tot mai interesaţi de agricultura ecologică şi acest lucru se vede la târgurile de specialitate. Producătorii se întrec în noutăţi şi lansează produse tot mai spectaculoase, cum ar fi nucile de săpun.

Gospodinele bio ar putea lăsa deoparte detergentul clasic. De acum înainte, pot să spele hainele şi să lustruiască podelele cu fructe.

Nucile de săpun indiene sunt fructele unui copac din India care conţin sapoină naturală. Astfel se spală economic şi ecologic, nu mai este necesar să adăugaţi nimic altceva, puneţi 4-5 nuci în coajă într-un săculeţ împreună cu rufele, sapoina iese din coajă, spălaţi rufele şi poate fi refolosit de încă două ori.

Carnea de găină sau de pui îşi poate păstra gustul natural, ca la bunica de la ţară şi dacă păsările sunt crescute în ferme, cu furajele eco.

Şi la capitolul ceaiuri şi condimente suntem bine reprezentaţi. Avem tot ce ne trebuie, în afară de linii de producţie. La noi nu are cine să le ambaleze eco, aşa că le trimit afară. Când se întorc, au preţuri cu 30-40% mai mari.

În România, afacerile ecologice pot fi numărate pe degete, spre deosebire de restul Europei. Abia acum se lansează un program naţional pentru susţinerea, cu fonduri europene, a celor care vor să producă natural.  

 




×
Subiecte în articol: romani agricultura producatori condimente
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close