Antena 3 CNN Economic Biz News BNR menţine dobânda de politică monetară la minimul istoric de 6,25%

BNR menţine dobânda de politică monetară la minimul istoric de 6,25%

BNR menţine dobânda de politică monetară la minimul istoric de 6,25%
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
29 Sep 2010   •   12:57

Banca Naţională a României a decis, miercuri, menţinerea dobânzii de politică monetară la 6,25%, valoare ce reprezintă minimul istoric. În acelaţi timp, BNR a stabilit ca ratele pentru rezervele minime obligatorii în lei şi în valută să rămână la 15 %, respectiv 25%, informează Mediafax.

Administraţia Băncii Centrale a mai menţionat că la momentul actual este monitorizată extrem de vigilent întreaga evoluţia a activităţii economice atât interne cât şi internaţionale şi că toate instrumentele de politică moentară sunt utilizate adecvat, pentru a asigura menţinerea stabilităţii preţurilor pe termen mediu şi a stabilităţii financiare.

În şedinţa anterioară, din 4 august, CA al BNR a decis menţinerea dobânzii de politică monetară la minimul istoric de 6,25%, precum şi ratele pentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei, la 15%, şi în valută, la 25%. Banca centrală a scăzut rata dobânzii în primele patru şedinţe de politică monetară din acest an, de la 8% la 6,25%.

Decizia băncii centrale a fost anticipată de analişti, care au arătat că prudenţa va fi cuvântul de ordine până când situaţia economică va fi mai clară şi vor dispărea presiunile inflaţioniste.

Analiştii au anticipat decizia Băncii Naţionale, care foloseşte momentan prudenţa pe post de cuvânt de ordine, în contextul ueni situaţii economice extrem de delicate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BNR dobanda de politica monetara
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close