Antena 3 CNN Economic Biz News Bucureştenii, cel mai bine plătiţi dintre români. Salariile din Capitală, cu 70% mai mari faţă de cele din nord-vest

Bucureştenii, cel mai bine plătiţi dintre români. Salariile din Capitală, cu 70% mai mari faţă de cele din nord-vest

Bucureştenii, cel mai bine plătiţi dintre români. Salariile din Capitală, cu 70% mai mari faţă de cele din nord-vest
Sursa foto: Foto: competitii.ro
de M.Z.    |    29 Iun 2012   •   17:59

Bucureştenii rămân cel mai bine plătiţi dintre români şi în următorii trei ani. Datele Comisiei Naţionale de Prognoză arată că, în Capitală, salariul mediu net va înregistra cea mai mare creştere până în 2015 şi va depăşi 2.500 de lei.

Estimările Comisiei arată că salariul mediu net al bucureştenilor va urca de la 2.248 de lei anul acesta la 2.561de lei în 2015. Urmează în top Aradul, unde remuneraţia medie va creşte cu 229 de lei în următorii trei ani până la 1.655 de lei.

Creşteri de peste 200 de lei ale salariului se vor înregistra şi în Prahova, Caraş-Severin, Argeş, Gorj, Hunedoara şi Cluj.

Raportat la macroregiuni, salariile din Bucureşti sunt în prezent cu 50% mai mari decât în sud-vest, cu 60% mai ridicate decât în centru şi sud-est şi cu 70% mai mari faţă de cele din nord-vest.

În plus, Comisia Naţională de Prognoză arată că, în regiunea Bucureşti-Ilfov, numărul salariaţilor va depăşi un milion în următorii trei ani.





×
Subiecte în articol: salariu mediu Arad
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close