Antena 3 CNN Economic Biz News Business Casa Albă, revoltată de vacanţa directorilor AIG

Casa Albă, revoltată de vacanţa directorilor AIG

Casa Albă, revoltată de vacanţa directorilor AIG
09 Oct 2008   •   01:13

Casa Albă a declarat că este demn de dispreţ gestul unor lideri ai American International Group Inc (AIG), care au cheltuit sute de mii de dolari pe o vacanţă de lux în California, la doar câteva zile după ce au primit ajutorul statului.
Anchetatorii care investighează criza de la AIG au declarat că sejurul nu a inclus pe nimeni de la divizia financiară a societătii, care aproape a distrus societate, dar tot sunt revoltaţi că directori ai principalei filiale de asigurări din SUA au cheltuit aproape 440.000 dolari pe vacanţa ce a inclus tratamente spa, banchete şi meciuri de golf. ?Este o chestiune demnă de dispreţ?, a apreciat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Dana Perino, conform Associated Press.
AIG şi-a trimis directorii în staţiunea St. Regis, la sud de Los Angeles, tocmai când compania primea um împrumut de 85 miliarde dolari de la guvernul american, pentru a se putea salva de la faliment. Factura pentru această vacanţă a fost de 440.000 de dolari, dintre care aproape 200.000 de dolari pentru camere şi peste 150.000 dolari pentru mese, precum şi 23.000 de dolari pentru tratamente de relaxare.
Banca Centrală americana a salvat compania la 17 septembrie, dându-i un împrumut în schimbul a 79,9% din acţiuni.
In replică, Directorul AIG, Edward M. Liddy, a trimis o scrisoare secretarului Trezoreriei americane, Henry M. Paulson, pentru a clarifica situaţia. Evenimentul, care a fost în mod greşit interpretat ca o vacaţă a directorilor, a fost organizat de una dintre filialele de asigurări pentru agenţii independenţi de asigurări, şi nu pentru angajaţii AIG. Directorul explică că cei peste 100 de agenţi sunt cei mai valoroşi din companie, la eveniment participând doar 10 angajaţi ai AIG, dintre care nici unul de la sediu central. De asemenea, întâlnirea ar fi fost planificată cu multe luni înainte de împrumutul primit de la stat.
In plus, aceasta nu este ultima vacanţă de acest gen. La sfârsitul lunii, 150 de brokeri si 50 de angajaţi sunt a;teptaţi pentru o întâlnire la Ritz Carlton în Half Moon Bay, California.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: AIG SUA
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close