Antena 3 CNN Economic Biz News Business Cel mai aprig război al anului se duce pe piaţa telecom. Se dă startul licitaţiilor. Cine vine şi cine pleacă?

Cel mai aprig război al anului se duce pe piaţa telecom. Se dă startul licitaţiilor. Cine vine şi cine pleacă?

Cel mai aprig război al anului se duce pe piaţa telecom. Se dă startul licitaţiilor. Cine vine şi cine pleacă?
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Mar 2012   •   07:44

S-a dat startul în cea mai aprigă cursă pentru un loc pe piaţa de telefonie mobilă după ce statul a publicat condiţiile pe care companiile trebuie să le îndeplinească. Pe scurt, de anul viitor, vom avea mai mai mulţi operatori pe piaţă lucru ce ar putea duce şi la o scădere a tarifelor.

Bătălia între operatori a început odată cu publicarea preţului de pornire al licitaţiei şi a condiţiilor de participare.  Licitaţia propriu-zisă va începe în vară.

Peste 35 de milioane de euro vor plăti companiile de telefonie, pentru frecvenţele cu acoperire mare, utilizate în prezent de operatori. Pentru frecvenţele înalte, care asigură viteză serviciilor, vor achita până la 4 milione de euro.

Dacă s-ar vinde toate blocurile care sunt scoase la licitatie, statul roman ar obtine undeva la 700 de milioane de euro

Operatorii de telefonie mobilă, fie că sunt deja prezenţi în România sau îşi doresc să intre pe piaţă anul viitor, trebuie sa îndeplinească o serie de condiţii pentru a primi licenţa de funcţionare.  Una dintre ele: până în 2019, să aibă acoperire pentru mai bine de jumatăte din populaţia României.

Mai mulţi opertaori pe piaţa de telecomunicaţii va însemna pentru români şi tarife mai mici sau oferte mai avantajoase.

Vorbim despre o piaţă care a generat, în 3 ani de criza, 2 miliarde de euro profit pentru primii doi jucatori din domeniu. O piaţă care ar putea prezenta interes si pentru Deutsche Telekom sau France Telecom, giganţi europeni de telecomunicatii.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close