Antena 3 CNN Economic Biz News Business Declin pe piaţa auto: Concedieri la Nissan, General Motors închide o fabrică

Declin pe piaţa auto: Concedieri la Nissan, General Motors închide o fabrică

Declin pe piaţa auto: Concedieri la Nissan, General Motors închide o fabrică
15 Oct 2008   •   10:52

Industria auto este una din principalele victime ale crizei financiare globale. Compania General Motors, numărul unu în Statele Unite pe piaţa de profil, îşi va închide o fabrică de maşini de teren, ca urmare a cererii în scădere drastică. Şi japonezii de la Nissan se confruntă cu probleme. Ei au anunţat că vor concedia aproape 1.700 de angajaţi de la uzina lor din Barcelona. Puternic afectaţi de criza financiară producătorii de maşini au început să-şi închidă fabricile sau să reducă producţia. Nissan va concedia 1.680 de angajaţi de la o uzină din Spania.
În Statele Unite, General Motors a anunţat că va închide porţile uzinei din Wisconsin, specializată în producţia de maşini de teren. La sfârşitul acestui an, toţi angajaţii de aici vor rămâne şomeri. Criza din industria auto a cuprins şi alţi mari producători de maşini. Cu câteva zile în urmă, Opel a anunţat că va închide doua uzine din Germania.
Cehii de la Skoda au hotărât să-şi reducă producţia. În acest scop, compania va îngheţa activitatea în trei dintre fabricile sale la sfârşitul lunii octombrie. O decizie asemănătoare a fost luată şi de americanii de la Ford.
Antena 3

×
Subiecte în articol: industria auto
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close