Antena 3 CNN Economic Biz News Business Germania neagă că a elaborat un plan de sprijin pentru Grecia

Germania neagă că a elaborat un plan de sprijin pentru Grecia

Germania neagă că a elaborat un plan de sprijin pentru Grecia
Sursa foto: ministerul de finante
22 Feb 2010   •   12:26

Ministerul german al Finanţelor neagă că ar fi elaborat un plan de sprijin pentru Grecia, dezminţind informaţiile apărute în weekend în presă privind un pachet de ajutor extern de 20-25 miliarde de euro finanţat de statele zonei euro, transmite Mediafax.

Este "incorect" că Germania ar pregăti un plan "concret" pentru ţările din zona euro, de a injecta în Grecia ajutoare financiare de miliarde de euro, a declarat purtătorul de cuvând al ministerului, Martin Kreienbaum.

"Ministerul Finanţelor nu a luat nicio decizie în această chestiune", a afirmat el. Potrivit informaţiilor apărute în weekend în revista Der Spiegel, ministerul german al Finanţelor a pregătit un plan de sprijin pentru Grecia care presupune un ajutor financiar în valoare totală de 20-25 miliarde euro, în împrumuturi şi garanţii de stat, la care vor contribui toate ţările din zona euro. Programul va fi condiţionat de obiective fiscale concrete, în timp ce Germania va finanţa circa 20% din pachet, anunţă publicaţia germană, care cita "aprecierile iniţiale" ale oficialilor guvernamentali.

Purtătorul de cuvânt al guvernului elen, George Petalotis, spunea că Grecia "nu cere bani de la niciun contribuabil european", reîntărind poziţia oficială anunţată anterior şi de premierul de la Atena, George Papandreou.

Papandreou Grecia are nevoie de "timp şi de sprijin politic pentru a depăşi criza economică", spunând că situaţia ţării va putea fi rezolvată şi cu un suport politic ferm din partea partenerilor din UE, care ar determina diminuarea abruptă a costurilor de finanţare a Executivului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: finante Germania
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close