Antena 3 CNN Economic Biz News Business Isărescu îndeamnă investitorii din Golf să se orienteze către infrastructura, agricultura şi turismul românesc

Isărescu îndeamnă investitorii din Golf să se orienteze către infrastructura, agricultura şi turismul românesc

Isărescu îndeamnă investitorii din Golf să se orienteze către infrastructura, agricultura şi turismul românesc
Sursa foto: Foto: Mediafax
09 Mar 2011   •   12:50

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a îndemnat investitorii din zona Golfului să se orienteze către investiţii în infrastuctura rutieră şi navală, agricultură şi turism, informează Mediafax.

Acesta susţine că zone precum portul Constanţa, care reprezintă o poartă extrem de eficientă de intrare în Europa, au un potenţial major, la fel ca şi agricultura sau turismul românesc, acesta din urmă depinzând însă de îmbunătăţirea infrastructurii de transporturi.

Totodată terenurile, fondurile europene şi forţa de muncă din agricultură sunt nefolosite, legislaţia descurajând formarea de ferme eficiente, fapt pentru care investitorii şi băncile au mari reţineri în a finanţa proprietăţile mici.

Guvernatorul susţine că problema României nu o constituie lipsa banilor, ci a proiectelor şi a antreprenorilor capabili să le ducă la bun sfârşit.  

"În România sunt mult mai multe oportunitãţi de investiţii decât ne putem noi imagina. Le putem vedea - ca sã îl citez pe preşedinte - din elicopter, dar şi din cifre. Potenţialul ţãrii este semnificativ şi de ce are nevoie aceastã ţarã? În primul rând cred cã nu de bani, ci de antreprenori, de proiecte viabile şi de oameni capabili sã le ducã la bun sfârşit. Suntem o ţarã cu multe proiecte neterminate, acesta este adevãrul", a afirmat Mugur Isărescu.

Oficialul BNR a mai adăugat că în prezent există 40.000 de proiecte bugetare de investiţii neterminate, fapt ce explică inflaţia ridicată şi scăderea economică a României, iar fondurile mari alocate pentru investiţii sunt utilizate ineficient.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close