Antena 3 CNN Economic Biz News Business Rezerva Federală din New York a solicitat AIG să limiteze comunicarea informaţiilor "incomode"

Rezerva Federală din New York a solicitat AIG să limiteze comunicarea informaţiilor "incomode"

Rezerva Federală din New York a solicitat AIG să limiteze comunicarea informaţiilor "incomode"
Sursa foto: rezerva federala
07 Ian 2010   •   15:23

Rezerva Federală din New York a cerut în 2008 companiei American International Group (AIG) să limiteze comunicarea publică a unor informaţii legate de plăţi efectuate de grup din banii statului către mai multe bănci, potrivit unor e-mail-uri obţinute de membrii Congresului, transmite Bloomberg.

AIG a introdus, într-un document pregătit pentru publicare pe bursa de la New York, detalii legate de plăţi către mai multe bănci, printre care Goldman Sachs şi Societe Generale, care indica că asigurătorul salvat de stat de la faliment a acceptat să răscumpere integral, "cu 100 de cenţi la dolar", numeroase contracte de tip credit-default swap (CDS) cumpărate anterior de bănci de la companie.

Rezerva Federală din New York, aflată atunci sub conducerea actualului secretar general al Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a îndepărtat aceste informaţii din documente înainte ca acestea să fie făcute publice, pe 24 decembrie 2008.

E-mail-urile incriminatoare au fost obţinute de un congresmen care face parte din Comisia de Supraveghere şi Reformă Guvernamentală, din Camera Reprezentanţilor a Congresului Statelor Unite.

"New York Fed" a preluat controlul negocierilor dintre AIG şi bănci în noiembrie 2008, când pierderile legate de aceste contracte swap, care vizau credite ipotecare subprime, ameninţau să falimenteze asigurătorul la numai câteva săptămâni după anunţarea programului de salvare de 80 de miliarde de dolari destinat companiei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: New York AIG
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close