Antena 3 CNN Economic Biz News Business Rusia acordă 20 miliarde dolari pentru salvarea industriei auto

Rusia acordă 20 miliarde dolari pentru salvarea industriei auto

Rusia acordă 20 miliarde dolari pentru salvarea industriei auto
Sursa foto: auto rusia
05 Mar 2010   •   16:28

Guvernul rus a dezvăluit un plan de investiţii în valoare de 20 miliarde de dolari în următorul deceniu pentru a transforma industria auto rusă într-un jucător global important.

Circa 19,6 miliarde de dolari din fonduri de stat vor fi investite în industria auto până în 2020, arăta ministrul Industriei Viktor Hristenko în cadrul unei şedinţe de guvern.
"Scopul nostru global este să avem în această ţară o industrie auto modernă ce să includă întregul lanţ până la produsul final," sublinia Putin.
"Trebuie să lucrăm mult pentru a face industria auto naţională mai competitivă" .
Piaţa auto rusească, considerată înainte de criza financiară a avea cele mai bune perspective de creştere din Europa, s-a redus cu 49 procente în 2009. A început să se stabilizeze în ianuarie, dar tot este la minus 37 la sută faţă de nivelul anului anterior.
Cel mai grav lovită de criză a fost cel mai mare constructor din Rusia, Avtovaz, constructorul Lada cu 100.000 de angajaţi, care a fost în pragul falimentului.
Putin a lăudat succesul Rusiei în atragerea a practic tuturor marilor producători auto de a investi şi a produce mărcile lor la fabrici ruseşti. Incluzând investiţiile străine ale companiilor auto, guvernul se aşteaptă la investiţii totale de 40 miliarde de dolari în următorii zece ani.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close