Antena 3 CNN Economic Biz News Business Va intra telecomul românesc în Schengen? UE vrea model american pe piaţa telecomunicaţiilor

Va intra telecomul românesc în Schengen? UE vrea model american pe piaţa telecomunicaţiilor

Va intra telecomul românesc în Schengen? UE vrea model american pe piaţa telecomunicaţiilor
Sursa foto: Foto: IncomeMagazine.ro
27 Mar 2013   •   13:31

Operatorii europeni de telecomunicații din Europa vor înfiinţa o reţea pan-europeană promovată de lobby-ştii de la nivelul UE. Aceasta este considerată drept singura soluţie pentru a face faţă corporaţiilor americane şi asiatice tot mai agresive pe plan mondial. Pentru clienţi, “noua cale” ar putea aduce servicii mai bune şi mai ieftine, promit operatorii.

Comisia Europeană a recunoscut deschis că este în căutarea unor soluţii de optimizare şi simplificare a mediului şi infrastructurii de telecomunicaţii europene care, în prezent, are cel puţin 27 de instituţii de reglementare a domeniului telecom şi peste 100 de operatori. Este un mozaic mult prea complex, care face dificilă abordarea unor politici comune de investiţii în avantajul companiilor şi utilizatorilor finali.

În plus, restricţiile naţionale şi competiţia tot mai ascuţită din partea corporaţiilor globale (gen Google), ar putea pune marile companii de telecomunicaţii din Europa în
dificultate. Iniţiativa vine din partea giganţilor europeni Deutsche Telekom, Telecom Italia, France Telecom şi Telefonica, care astfel încearcă să facă faţă competiţiei globale.

Astăzi, piaţa telecom din Europa nu are nicio legătură cu caracterul integrat al Uniunii, reflectând mai degrabă imaginea unei Europe feudale: cu foarte multe companii, lipsă de uniformitate în materie de tarife şi zeci de organisme de reglementare. În alte pieţe importante, cum ar fi China sau SUA, sunt active doar câteva companii fapt care, în cele din urmă, oferă utilizatorului final o mai bună calitate a serviciilor, iar operatorilor forţă financiară.

Citeşte articolul integral pe IncomeMagazine.ro


×
Subiecte în articol: Schengen telecomunicatii
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close