Antena 3 CNN Economic Biz News Construcţia segmentului sârbesc al South Stream ar putea începe până la finele anului 2012

Construcţia segmentului sârbesc al South Stream ar putea începe până la finele anului 2012

Construcţia segmentului sârbesc al South Stream ar putea începe până la finele anului 2012
19 Sep 2010   •   15:56

Serbia vrea să înceapă construcţia segmentului South Stream de pe teritoriul său până la sfârşitul anului 2012, a declarat directorul companiei de stat Srbijagas, Dusan Bajatovic, citat de RIA Novosti.

Bajatovic a adăugat că aspectele tehnice şi economice ale constucţiei segmentului sârb de gazoduct vor fi analizate cu partenerii ruşi până la sfârşitul lunii noiembrie.

Rusia a semnat acorduri cu mai multe state pentru construcţia South Stream, care concurează proiectul european Nabucco, respectiv Bulgaria, Serbia, Ungaria, Grecia, Slovenia, Croaţia şi Austria.

South Stream, dezvoltat de Gazprom şi grupul italian Eni, vizează transportul de gaze spre Europa pe sub Marea Neagră şi prin intermediul Bulgariei. Gazoductul, care urmează să fie finalizat în 2015, va avea o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi de gaze pe an.

Gazoductul rusesc concurează proiectul european Nabucco, investiţie evaluată la 7,9 miliarde euro, care va alimenta pieţele din Europa cu gaze naturale din regiunea Caspică şi Orientul Mijlociu.

Proiectul, cu o capacitate de aproximativ 30 de miliarde de metri cubi, este derulat de un consorţiu format din companiile Botas (Turcia), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), MOL (Ungaria), OMV (Austria), RWE (Germania), Transgaz (România).

Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close