Antena 3 Economic Biz News Criza din Grecia poate afecta direct economia SUA

Criza din Grecia poate afecta direct economia SUA

23 Mar 2010   •   15:35
Criza din Grecia poate afecta direct economia SUA
Sursa foto: criza economica

Criza din Grecia poate afecta direct economia SUA, printre altele prin reducerea exporturilor către zona euro şi apariţia unui şoc pe pieţele financiare, a declarat unul dintre directorii Rezervei Federale (Fed), scrie Le Monde.

"Văd trei moduri în care criza elenă poate afecta direct economia SUA. În primul rând, ajustarea la problemele fiscale în unele state membre ale Uniunii Europene (UE) ar putea afecta dezvoltarea economică a zonei euro şi exporturile americane către această regiune", a spus Dennis Lockhart, directorul general al Fed din Atlanta.

UE este cea mai mare piaţă de export pentru produsele americane, a subliniat el.

Lockhart crede că turbulenţele din Grecia ar putea determina investitorii să caute refugiu sub protecţia dolarului, în detrimentul euro, ceea ce va duce la aprecierea monedei SUA şi, în acest context, la diminuarea competitivităţi exporturilor americane.

Mai mult, este posibil ca problemele bugetare ale statului elen să creeze un şoc pe pieţele financiare, care se poate propaga în sistemul bancar sau se poate manifesta sub forma unei retrageri generale a investitorilor de pe piaţa datoriilor din SUA, a mai spus directorul Rezervei Federale.

Şefii de state şi de guverne din UE se vor întâlni joi şi vineri pentru a discuta problema Greciei, stat împovărat de datorii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: economia SUA

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close