Antena 3 CNN Economic Biz News Declaraţiile privind veniturile se reunesc într-una singură, care se poate depune şi în format electronic

Declaraţiile privind veniturile se reunesc într-una singură, care se poate depune şi în format electronic

Declaraţiile privind veniturile se reunesc într-una singură, care se poate depune şi în format electronic
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Ian 2011   •   15:02

Contribuabilii vor depune de-acum o singură declaraţie privind veniturile. Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, precizează că toate cele cinci declaraţii necesare până acum se reunesc într-una singură. Autorităţile spun că măsura face parte dintr-un proces de modernizare şi eficientizare a administraţiei publice. Nu este exclus ca acest proces să aducă şi noi disponibilizări, adaugă Ialomiţianu.

Contribuabilii au scăpat de numeroasele declaraţii pe care erau nevoiţi să le depună la ANAF, la Casa de Pensii, la Sănătate şi la şomaj. Toate se transformă într-una singură. Mai mult, declaraţia va putea fi depusă de-acum înainte şi în format electronic.  

În următoarele şase luni, ministrul Finanţelor se aşteaptă ca 500.000 de contribuabili să depună declaraţiile unice. Pe viitor, urmează să fie acreditate şi alte instituţii care să poată prelua declaraţiile unice.

Restructurarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală ar putea duce şi la o reducere a numărului de personal angajat în această instituţie, a mai spus ministrul Finanţelor Publice. El a mai precizat că pe lângă includerea Gărzii Financiare şi birourilor vamale la nivel local în subordinea direcţiilor judeţene de finanţe, restructurarea ANAF are în vedere şi reducerea numărului de administraţii finaniare, inclusiv prin comasare.

×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close