Antena 3 CNN Economic Biz News Dolarul, euro sau francul elveţian se vor închina în faţa lui. Urmează o nouă perioadă de glorie pentru aur

Dolarul, euro sau francul elveţian se vor închina în faţa lui. Urmează o nouă perioadă de glorie pentru aur

Dolarul, euro sau francul elveţian se vor închina în faţa lui. Urmează o nouă perioadă de glorie pentru aur
de O.P.    |    24 Sep 2012   •   12:21

La 22 august 2011 , preţul aurului a atins nivelul record de 1.909,00 dolari/ uncie, reuşind, în decurs de numai câteva zile, o creştere de aproape 100 de dolari/uncie (uncie=31.1035 grame). Dolarul se deprecia faţă de moneda unică, veştile din economie nu erau deloc încurajatoare, iar previziunile analiştilor nu anunţau nimic bun.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

Piaţa metalului galben va continua să urce, au anticipat, la acea dată, experţii, prognozând valori de 2.000 dolari/uncie, ba chiar de 2.500 de dolari până la sfârşitul anului. Surpriză însă: o lună mai târziu, la 30 septembrie, după o evoluţie dezordonată, cu suişuri şi coborâşuri pe cât de abrupte, pe atât de spectaculoase, preţul aurului ajungea la 1.613,00 dolari/uncie. Incertitudinea economică tot mai accentuată din Europa şi optimismul care pusese stăpânire pe Statele Unite inversaseră evoluţia monedei americane.

Or, când bancnota verde se întăreşte comparativ cu celelalte valute internaţionale, metalul galben, tranzacţionat în dolari, cedează teren, investitorii preferând alte active, în special obligaţiunile de stat, pentru a-şi proteja capitalul. De atunci, aurul a intrat parcă într-un con de umbră, bâjbâind într-un coridor valoric cuprins între 1.530 şi 1.630 de dolari/uncie, aparent imposibil de depăşit.






×
Subiecte în articol: aur
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close