Antena 3 CNN Economic Biz News Google şi-a dezamăgit investitorii cu ultimele rezultate financiare. Acţiunile au scăzut cu 9%

Google şi-a dezamăgit investitorii cu ultimele rezultate financiare. Acţiunile au scăzut cu 9%

Google şi-a dezamăgit investitorii cu ultimele rezultate financiare. Acţiunile au scăzut cu 9%
Sursa foto: Foto: digitalartempire.com
20 Ian 2012   •   12:49

Veniturile Google au crescut anul trecut cu 29%, la 39,7 miliarde dolari, iar profitul net a urcat cu 14%, la 9,7 miliarde dolari, însă rezultatele financiare pentru trimestrul al patrulea s-au plasat sub estimările analiştilor, provocând scăderea acţiunilor companiei cu 9%.
   
Estimările Wall Street au fost umflate de aşteptările extrem de optimiste privind comerţul online în perioada sărbătorilor de iarnă, însă reducerea sumelor încasate de companie pentru publicitatea prin căutări online a condus la venituri şi profit sub aşteptări, transmite Reuters.
   
Veniturile din trimestrul al patrulea au urcat cu 25%, la 10,5 miliarde de dolari, iar profitul net a avansat uşor, de la 2,5 miliarde de dolari la 2,7 miliarde de dolari.
   
Mai mulţi analişti au observat imediat scăderea de 8% a indicatorului "cost pe click", care reprezintă banii plătiţi companiei pentru publicitatea prin căutări online. Piaţa se aştepta la creşterea acestui indicator.
   
Google a căutat să pună accent pe creşterea afacerilor pe segmente mai noi, precum display advertising, publicitate pe platforme mobile sau reţele sociale.
   
Directorii companiei susţin că scăderea indicatorului cost pe click a fost cauzată în principal de impactul fluctuaţiilor valutare şi de schimbarea formatelor de advertising.
   
Unii analişti consideră însă că strategia companiei în privinţa publicităţii pe telefoane şi tablete a avut o influenţă negativă mai puternică asupra indicatorului cheie.
   
Google investeşte tot mai mult în servicii destinate telefoanelor şi gadget-urilor mobile şi în reţele de socializare.
   
Compania susţine că numărul utilizatorilor reţelei de socializare Google+ a urcat în trimestrul al patrulea cu 50 de milioane, la 90 de milioane, dintre care 60% folosesc cel puţin odată pe zi serviciul, iar 80% săptămânal.
   

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close