Antena 3 CNN Economic Biz News Guvernul vrea să reintroducă accizele la produsele de lux

Guvernul vrea să reintroducă accizele la produsele de lux

Guvernul vrea să reintroducă accizele la produsele de lux
20 Mai 2010   •   11:36

Guvernul vrea din nou accize la produsele de lux! Măsura ar putea fi aprobată de executiv, în şedinţa de săptămâna viitoare. Vor fi impozitate bijuteriile din aur şi platină, parfumurile, hainele de blană naturală sau iahturile. Guvernanţii speră ca în acest fel să adune cât mai mulţi bani la buget, informează Financiarul.

Propunerea de reintroducere a accizelor la produsele de lux a fost trecută în proiectul ordonanţei de urgenţă privind combaterea evaziunii fiscale. În speranţa că se vor strânge cât mai mulţi bani în vistieria statului, guvernul a stabilit accize între 5 şi 100%.

Confecţiile din blană naturală, cu excepţia celor de iepure, oaie sau capră vor fi accizate cu 15%, bijuteriile din aur sau platină cu 10 procente, iar parfumurile cu până la 30 %.

Nici armele de vânătoare nu vor scăpa de accize, care ajung la 100 %. Sunt exceptate însă cele de uz militar. Iahturile şi alte ambarcaţiuni de agrement vor fi şi ele accizate cu 5 până la 15 procente. (iese CARTON)

Documentul urmează să fie aprobat de Guvern, săptămâna viitoare. România ar putea fi sancţionată însă de Comisia Europeană, deoarece măsura contravine legislaţiei comunitare.


Lista produselor care vor fi accizate:

- confecţii din blănuri naturale: cu 45%
- articole din cristal: cu 15%
- bijuterii din aur/platină: cu 10%
- produse de parfumerie: cu10-30%
- arme de vânătoare: cu 100%
- iaht-urile: cu 5-15%


Antena 3

×
Subiecte în articol: lux produse accize guvern
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close