Antena 3 CNN Economic Biz News Investitorii ar trebui să-şi reducă expunerea în România, Ungaria şi statele baltice

Investitorii ar trebui să-şi reducă expunerea în România, Ungaria şi statele baltice

Investitorii ar trebui să-şi reducă expunerea în România, Ungaria şi statele baltice
Sursa foto: bani
04 Dec 2009   •   10:02

Investitorii ar trebui să-şi reducă expunerea în România, Ungaria şi statele baltice, deoarece aceste ţări continuă să se confrunte cu probleme economice grave, potrivit unei analize a Pacific Investment Management Co (PIMCO), cel mai mare fond de obligaţiuni la nivel mondial.
"România, Ungaria şi ţările baltice continuă să se confrunte cu recesiuni severe şi de aceea credem că expunerea ar trebui limitată acolo. În aceste state, o mare parte a datoriilor este denominată în valută, ceea ce poate duce la apariţia unor dinamici explozive ale datoriilor, urmate de măsuri de ajustare valutară nefavorabile investiţiilor", se spune în analiză, citată de Mediafax.

În plus, ţărilor le lipseşte accesul imediat la finanţare în perioadele cu probleme, cu toate că au beneficiat din plin de ajutoare unilaterale sau multilaterale.

PIMCO recomandă investitorilor să se orienteze către Polonia, singurul stat european cu şanse să înregistreze creştere economică în acest an. Economia Poloniei se bazează într-un grad ridicat pe ceererea internă, are instituţii credibile şi un curs de schimb valutar flexibil, notează analiştii fondului.

Acest stat se bucură de perspective de dezvoltare mai bune, de o situaţie bugetară mai solidă şi o politică anticriză mai eficientă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: investitori straini criza economica
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close