Antena 3 CNN Economic Biz News Jeffrey Franks, despre închiderea minelor: Nu trebuie să ne bazăm decizia pe ceea ce s-a întâmplat la Uricani

Jeffrey Franks, despre închiderea minelor: Nu trebuie să ne bazăm decizia pe ceea ce s-a întâmplat la Uricani

Jeffrey Franks, despre închiderea minelor: Nu trebuie să ne bazăm decizia pe ceea ce s-a întâmplat la Uricani
Sursa foto: Mediafax
09 Feb 2011   •   23:19

 “Sunt probleme cu minele de cărbuni. (...) Sunt câteva mine care sunt viabile, dar sunt altele care trebuie închise. Trebuie separate cele bune de cele rele, ca să nu le tragă pe toate în jos, altfel se creează mai multe probleme”, a declarat Jeffrey Franks, miercuri, la TVR.

Şeful misiunii FMI în România a subliniat faptul că nu trebuie luată o decizie referitoare la mine în funcţie de tragedia petrecută în weekend la mina Uricani, ci în funcţie de cât de rentabile sunt unităţile.

“Avem nevoie de experţi în sectorul energetic, de transporturi. În cazul minelor, este o tragedie ce s-a întâmplat în weekend, dar trebuie să luăm o decizie nu în funcţie de tragedii, ci în funcţie de rentabilitatea lor. (...) Nu trebuie să ne bazăm această decizie pe ceea ce s-a întâmplat la acea mină”, a subliniat Franks.

Sâmbătă după-amiază a avut loc o explozie la mina Uricani, iar cinci mineri au murit după ce au fost surprinşi în subteran.

×
Subiecte în articol: Jeffrey Franks inchise
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close