Antena 3 CNN Economic Biz News Moody's: România are o capacitate instituţională egală cu a Surinamului

Moody's: România are o capacitate instituţională egală cu a Surinamului

Moody's: România are o capacitate instituţională egală cu a Surinamului
Sursa foto: romania
02 Sep 2009   •   18:05

România are o capacitate instituţională sub cea a multor ţări din Europa Centrală şi de Est, având calificative similare celor din Surinam sau Brazilia. Totuşi, instituţiile statului şi-ar putea îmbunătăţi activitatea datorită aderării la UE şi sprijinului financiar aferent, e de părere Moody's, citata de NewsIn.

Agenţia de rating acordă instituţiilor românesti calificativul mediu, arată un raport al Moody's întocmit pe baza indicatori stabiliţi de Banca Mondială -eficienţa guvernamentală şi statul de drept.

România a obţinut un calificativ de 31 din 100 la capitolul eficienţă guvernamentală si 43 din 100 în ce priveşte "domnia legii". Prin urmare, instituţiile naţionale au un nivel scăzut faţă de stadiul de dezvoltare economică a tarii.

"Ţări care au obţinut calificative similare din partea Băncii Mondiale sunt Surinam, Maroc, Columbia şi Brazilia. Multe alte ţări din Europa Centrala şi de Est au calificative mult mai bune decât România, precum Polonia (în jur de 55 la ambii indicatori), Slovacia (circa 60) sau Turcia (47)", arată Moody's.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: România Moody's
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close