Antena 3 CNN Economic Biz News Obama: slujbele pierdute nu mai pot fi recuperate

Obama: slujbele pierdute nu mai pot fi recuperate

Obama: slujbele pierdute nu mai pot fi recuperate
Sursa foto: declaratie obama
15 Iul 2009   •   18:23

Preşedintele american Barack Obama pare a fi acceptat că miile de slujbe din industria auto nu vor mai reveveni şi este vremea pentru noi industrii.
La Michigan, stat grav lovit de recesiune, mai ales că cei trei mari producători din industria auto au resimţit din plin criza, Obama intenţionează să promoveze un plan de 12 miliarde de dolari pentru a impulsiona colegiile comunitare şi a creşte rata de absolvire.
?Adevărul este că unele din slujbele pe care le-am pierdut în industria auto sau în altă parte nu vor mai reveni?, conform Casei Albe, care a dat publicităţii părţi din discurs.
"Sunt victime ale economiei în schimbare. Iar aceasta subliniată importanţa generării de noi afaceri şi industrii care să le înlocuiască pe cele pierdute, şi pentru pregătirea muncitorilor noştri să acopere locurile de muncă pe care le creăm?.

Obama încearcă să revigoreze economia cu un plan de stimulare economică în valoare de 787 miliarde dolari. Un sondaj de opinie al CBS News arată că nivelul de aprobare al lui Obama este de 57 procente, în scădere cu şase puncte faţă de luna trecută.
În ce priveşte modul în care este abordată economia, aprobarea este de 48 procente, în timp ce 44 la sută nu sunt de acord.
Pe de altă parte preşedintele american s-a arătat mulţumit că General Motors şi Chrysler au scăpat de faliment şi a declarat că dacă guvernul nu le-ar fi salvat cu miliarde de dolari, "situaţia din Michigan ar fi fost mult mai rea."
Programul pe 10 ani al administraţiei de a impulsiona colegiile conţine şi obiectivul de a avea 5 milioane de absolvenţi în următorul deceniu, dublu faţă de numărul aşteptat acum.
Educaţia este al treilea pilon al planului economic american, dar a primit mult mai puţină atenţie decât celelalte două- reforma în sănătate şi energie regenerabilă.
Există peste 1000 de colegii în SUA, cu peste şase milioane de studenţi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: industria auto
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close