Antena 3 CNN Economic Biz News Oficial, ne merge rău: În luna august, românii au câştigat mai puţini bani decât în iulie

Oficial, ne merge rău: În luna august, românii au câştigat mai puţini bani decât în iulie

Oficial, ne merge rău: În luna august, românii au câştigat mai puţini bani decât în iulie
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Oct 2011   •   10:32

În luna august, românii au câştigat mai puţini bani ca în luna iulie. Potrivit ultimelor date venite de la Institutul Naţional de Statistică, salariul mediu a scăzut.

Veştile proaste vin de la INS. În luna august, câştigul salarial mediu brut a fost de 2005 lei, cu 22 de lei mai puţin faţă de luna iulie. În buzunar, românii au primit cu 16 lei mai puţini bani ca în luna precedentă.

Câştigul salarial mediu net a fost de 1.455 de lei. Cel mai mult au pierdut cei care lucrează în producţia şi furnizarea de energie. În acest sector,scăderea a fost de 6,4 %.

Şi în învăţământ au fost scăderi drastice. Aici s-au pierdut 3,8 % din bani. În agricultură, câştigul salarial a scăzut cu 1,1 %.

Au fost şi sectoare unde salariul mediu net a crescut. Cel mai bine au trăit, în august, cei care lucrează în industria extractivă. Aici a fost o creştere de 4,4 %. Iar în construcţii creşterea a fost de doar 0,6 %. Totuşi, cel mai mare salariu mediu net a fost câştigat în în sectorul intermedierilor financiare, 3615 lei. 

Cel mai puţin au primit românii care lucrează în hoteluri şi restaurante, doar 873 lei.

 


×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close