Antena 3 CNN Economic Biz News România a întrecut Statele Unite la taxa pe fast-food

România a întrecut Statele Unite la taxa pe fast-food

România a întrecut Statele Unite la taxa pe fast-food
Sursa foto: fast-food
12 Feb 2010   •   16:48

Românii sunt mai tari ca americanii. Nu este vorba de economie sau de drumuri, ci de taxa pe fast-food. Agenţia France Presse scrie că ţara noastră a luat-o înaintea Statelor Unite când vine vorba de taxarea alimentelor dăunătoare. AFP spune că demersul iniţiat de Michelle Obama nu se compară cu deciziile concrete luate de Bucureşti.

?Agenţia franceză France Presse scrie că ţara noastră se află cu un pas în faţa americanilor în ceea ce priveşte măsurile luate împotriva alimentelor dăunătoare. Jurnaliştii scriu despre demersul Primei Doamne a Statelor Unite, care a lansat săptămâna aceasta o campanie naţională împotriva obezitaţii?, spune Obama.

Michelle Obama vrea să cheltuiască 10 miliarde de dolari, în urmatorii 10 ani, pentru a le oferi elevilor mâncare santatoasă. Mai mult decât atât, etichetele produselor alimentare americane vor conţine informaţii mai detaliate decât în prezent iar magazinele care vând mâncare sănătoasă vor primi o scutire de taxe.

În ciuda eforturilor americane, România face progrese vizibile pe acest subiect, scrie AFP. Asta pentru că subiectul se află deja pe agenda Ministerului Sănătăţii, iar oficialii de la Bucureşti speră ca, de luna viitoare, să introducă o taxă pe mâncarea nesănătoasă.

Antena3

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Alertă meteo, emisă de ANM. Cod galben de ploi, vijelii şi grindină în România
x close