Antena 3 CNN Economic Biz News România, pe harta investitorilor străini. Ţara noastră se află pe locul al treilea în topul celor mai atractive ţări din Europa Centrală şi de Est

România, pe harta investitorilor străini. Ţara noastră se află pe locul al treilea în topul celor mai atractive ţări din Europa Centrală şi de Est

România, pe harta investitorilor străini. Ţara noastră se află pe locul al treilea în topul celor mai atractive ţări din Europa Centrală şi de Est
Sursa foto: Foto: europebusinessbargains.com
28 Mai 2014   •   09:13

Oamenii de afaceri de peste graniţă îşi deschid tot mai multe afaceri în ţara noastră. Astfel, au creat mii de locuri de muncă pentru români, conform celor mai recente studii.

România a urcat pe locul trei în topul celor mai atractive ţări din Europa Centrală şi de Est, conform unui studiu făcut de Ernst and Young. Pe primele locuri sunt Polonia şi Cehia. Atractivitatea României a crescut cu 2 puncte procentuale, iar ţara noastră ar putea ajunge pe locul doi în 2015, dacă îşi menţine ritmul.

Anul trecut, România a fost pe locul 10 în Europa după numărul locurilor de muncă nou create prin investiţiile străine directe. Acestea au generat peste 6.000 de locuri de muncă. Pe primele locuri în acest clasament s-au situat Marea Britanie, Franţa, Polonia, Rusia şi Serbia.

În 2013, investiţiile străine directe în România au crescut cu o treime faţă de anul anterior. Astfel, valoarea depăşete 2,7 miliarde de euro. Vârful ultimilor patru ani.

Pe un fond de creştere, motorul principal al investiţiilor-industria producătoare de automobile- a fost în scădere.

La nivelul întregului continent, principalele pieţe în care investiţiile străine directe au înregistrat creşteri sunt Marea Britanie, Germania şi Franţa, în timp ce în pieţele din Spania şi Europa de Est s-au înregistrat scăderi.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close