Antena 3 CNN Economic Biz News România şi Cehia, la un pas de majorarea TVA

România şi Cehia, la un pas de majorarea TVA

România şi Cehia, la un pas de majorarea TVA
Sursa foto: romania
03 Dec 2009   •   19:03

Majorarea TVA în România şi Cehia este aşteptată de cei mai mulţi experţi financiari intervievaţi de institutul german ZEW şi Erste Bank, care anticipează, totodată, că cele două ţări vor reuşi să-şi reducă deficitul bugetar până la finele anului 2010, scrie Mediafax.

Luând în calcul posibilită majorării TVA de către statele din regiune în perioada următoare, câte 20% dintre respondenţi cred că România şi Cehia vor aplica o astfel de măsură, fiind cele mai mari ponderi dintre toate ţările.

Participanţii la sondaj au fost întrebaţi ce măsuri de reducere a deficitului bugetar cred că vot fi adoptate în viitorul apropiat în Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia.

"Cele mai utilizate instrumente (pentru reducerea deficitului bugetar - n.r.) sunt privatizările activelor deţinute de stat, majorarea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) şi reducerea cheltuielilor publice", precizează un raport ZEW.

Experţii atribuie în mod clar o importanţă mai scăzută majorării TVA decât limitării cheltuielilor, pentru a reduce deficitelor bugetare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cehia România
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close